SPOED

Verzekeren

Een huisdierverzekering?

Een ziektekostenverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering zijn voor iedereen heel vanzelfsprekend.

Heeft u weleens nagedacht over een verzekering voor uw huisdier?
Veel mensen onderschatten de kosten van de behandeling bij een dierenarts. Preventieve zorg (zoals vaccinaties, castratie, sterilisatie) zijn goed in te schatten, maar wat als je hond de straat overrent en wordt aangereden? Je kat van 3 hoog naar beneden valt? Of je huisdier midden in de nacht naar de spoedkliniek moet voor behandeling?
Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier is een keuze. Het is zeker niet voor iedereen interessant. Het is niet te voorspellen of uw huisdier nooit ziek zal worden, dan zou een verzekering natuurlijk duur zijn. Echter als uw huisdier ziek wordt is het belangrijk om te weten of u voldoende geld achter de hand heeft om die kosten zelf te kunnen betalen.
Als uw huisdier verzekerd is, betaalt u een percentage eigen risico of een vast bedrag, dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. De keuze voor een kostbare behandeling is daarmee vaak makkelijker te maken dan wanneer uw huisdier niet verzekerd is. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij katten die uit een raam, of van een dak vallen en daarbij hun poot op meerdere plekken breken.
Om de poot te behouden moet de kat worden doorgestuurd naar een orthopedisch specialist, de kosten voor herstel van de functie van de poot liggen dan al snel tussen de € 1500 en € 2000. De andere mogelijkheid kan bijvoorbeeld zijn de poot te amputeren (indien spalken geen optie is), de kosten daarvan zijn rond de € 500. Dit is echter een zeer ingrijpende beslissing en vervelend als deze alleen op basis van financiën gemaakt moet worden.

Kosten dierenarts en verzekering
Dierenartstarieven verschillen tussen praktijken, een duurdere dierenarts is niet per definitie een betere. De tarieven die worden gerekend hangen af van verschillende factoren; de locatie van de praktijk, het aantal medewerkers, de tijd die genomen wordt voor een consult of operatie, de vaste lasten en de apparatuur die beschikbaar is op de praktijk.
Er zit ook veel verschil tussen verzekeringsmaatschappijen voor uw huisdieren. Bij de keuze van een verzekeringsmaatschappij is het belangrijk om te kijken naar wat er vergoed wordt, wat de eigen bijdrage is en wat de kleine lettertjes zijn. Soms kan de dierenarts bijvoorbeeld de rekening meteen insturen naar de verzekeringsmaatschappij, zodat u de kosten niet hoeft voor te schieten.
Des te uitgebreider het pakket, des te hoger de maandelijkse lasten zullen zijn. Als u vaccinaties mee verzekert, betaalt u meestal de kosten hiervan gespreid over het jaar aan extra premie, voor sommige mensen kan dat een uitkomst zijn. De kosten van de verzekering beginnen bij ongeveer € 10 per maand voor een kat, maar kunnen oplopen voor € 50 per maand voor een oudere hond, of met een uitgebreide dekking.

Keuze verzekeringsmaatschappij
Wij hebben geen samenwerkingscontracten met verzekeringsmaatschappijen, bewust niet, omdat de keuze in de verzekeringsmaatschappij bij de eigenaar dient te liggen. Het is zeker de moeite waard om eens op te zoeken wat de kosten zouden zijn voor een verzekering van uw huisdier. Dan kunt u zien of dit voor u interessant zou zijn. Een website die u kunt helpen in de beslissing of u wel/niet uw huisdier wilt verzekeren is: www.verzekerjehuisdier.nl

www.verzekerjehuisdier.nl