SPOED

Wat te doen als je kat FIV heeft?

Dit vroeg ook het baasje van Maroun en Blincky zich af.
Het kitten Blincky was al enige maanden in huis toen zijn eigenaresse Maroun adopteerde via een stichting. Deze stichting red katten uit Egypte en zoekt er nieuwe eigenaren voor in Nederland. Ze waren de beste maatjes, maar allebei erg aan het kwakkelen met hun gezondheid, dit begon nadat Maroun in huis kwam.Na meerdere bezoeken aan de dierenarts bleek dat Maroun besmet was met het FIV virus, kattenaids. Dit virus tast het afweersysteem aan, waardoor andere ziekten de kans krijgen de kat te besmetten. Maroun was er inmiddels erg slecht aan toe en toen de diagnose FIV gesteld werd hebben we helaas moeten beslissen Maroun in te laten slapen…

Het baasje van Maroun was natuurlijk erg verdrietig dat ze afscheid moest nemen van Maroun, ze had hem vol goede bedoelingen naar Nederland gebracht, en nu bleek hij een ernstige ziekte te hebben.Deze ziekte zou ook nog besmettelijk kunnen zijn voor de andere kat, dat maakt het allemaal nog erger. Gelukkig was de test bij Blincky (zwarte kitten) negatief, dat wil zeggen dat hij niet geïnfecteerd is geraakt. Na 2 maanden werd dit opnieuw gecontroleerd en wat de test opnieuw negatief. Blincky heeft dus heel veel geluk gehad!

Als u van plan bent een kat mee te nemen uit het buitenland of te adopteren via een stichting die katten uit het buitenland red. Neem het dier dan altijd eerst mee naar de dierenarts om het goed te laten controleren, voordat u de kat bij uw eigen huisdieren plaatst. Er zijn veel ziekten die zeldzaam zijn in Nederland, maar veel bekender zijn in het buitenland en veel narigheid kunnen veroorzaken.

U wilt toch ook graag een gezond dier in huis hebben!

  • Date:Jan 2012
  • Blincky en Maroun
  • De zieke Maroun