SPOED

Nieuwe producten

Regelmatig zijn er nieuwe of vervangende producten in ons assortiment.

Onze ruimte is beperkt dus we kunnen niet hele grote zakken voeding op voorraad houden. Wel kunnen we voeding, medicijnen etc voor u bestellen. We geven u een bericht als de bestelling binnen is gekomen zodat u het kunt komen ophalen.

 Granenvrije voeding van Hills

 

 • Perfect gebalanceerde voeding.
 • Gemaakt met de fijnste natuurlijke ingrediënten.
 • Met verse kip als belangrijkste ingrediënt.
 • Geen granen toegevoegd.
 • Geen toegevoegde kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
 • 100% gebalanceerde voeding, 100% Gegarandeerd voor smaak.

Voor de kat beschikbaar in 300gram en 2 kg verpakkingen, voor de hond beschikbaar in 2kg en 12kg verpakkingen.

Dermacool “hot-spot”

Dermacool werkt verkoelend, indrogend, jeukstillend en verzachtend bij nat eczeem inclusief ”hot spot”. Hierdoor zal het bijten en krabben door het dier verminderen en verder trauma worden voorkomen.

Dermacool bevat menthol, hamamelisextract en parachloormetaxylenol en chitosanide, in ingekapselde (spherulieten) en vrije vorm, in een mengsel van propyleenglycol en glycerol. Menthol werkt verkoelend; hamamelis is door de adstringerende werking indrogend en parachloormetaxylenol heeft desinfecterende eigenschappen. Propyleenglycol en glycerol werken verzachtend en zijn niet-irriterend. Spherulieten zijn meervoudig gelaagde, microscopisch kleine bolletjes die zorgen voor een langzaam en langdurig vrijkomen van de actieve moleculen. Chitosanide is een afbreekbare biopolymeer die zich met de spherulieten aan de huid en haren hecht en heeft een vochtregulerend effect.

Cat&Dog fish oil

Voor het verkrijgen en behouden van een gezonde huid en glanzende vacht, zorgt voor soepele gewrichten, versterkt het immuunsysteem en heeft een gunstige invloed op de conditie van hart en aderen.
Bevordert de eetlust.

Omega Boost dog

Essentiële omega 3 – 6 vetzuren. Aanvullend diervoeder.

Omega Boost Dog is een mix van speciaal geselecteerde plantaardige oliën, ondersteunt een gezonde vacht, een optimale darmwerking en voedselverbranding bij honden.
Omega Boost wordt met name geadviseerd voor het behouden en verkrijgen van een gezonde huid en glanzende vacht. Het zorgt voor soepele gewrichten, versterkt het immuunsysteem en heeft een gunstige invloed op de conditie van hart en aderen.
Bevordert de eetlust.

Vitamin E Plus HK:

 • Vormt een antioxidant complex dat beschermt tegen veroudering.
 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
 • Stimuleert de vruchtbaarheid en ondersteunt de spieren.
 • Is een aanvullend diervoeder voor hond en kat.

L-lysine is een essentieel aminozuur en is belangrijk bij de aanmaak van antistoffen. L-lysine verhoogt de weerstand en ondersteunt het afweersysteem tegen o.a. gevoeligheid voor infecties en virussen. Vooral katten met ongemakken aan de luchtwegen kunnen veel baat hebben bij toediening van L-lysine. Vitamin E Plus HK bevat o.a. het ingrediënt L-lysine om de beste ondersteuning te bieden zodat de kat opgelucht zijn neus kan blijven gebruiken.   

 De surefeed voerbak!

Sureflap is bekend van de microchipgestuurde kattenluiken die je kat herkennen en alleen jouw kat naar binnen laten. Deze kennis is nu toegepast op een handige voerbak waarmee je selectief kunt voeren zodat iedere kat alleen zijn eigen voer krijgt. Deze automatische voerbak heeft veel handige opties waarmee je het voeren helemaal kunt afstemmen op jouw kat. Dankzij de microchip voerbak kan uw huisdier ongestoord zijn eigen voer opeten.

De voordelen op een rijtje:

 • De voerbak is ontworpen om te gebruiken in huizen met meerdere huisdieren en zorgt ervoor dat huisdieren elkaars voer niet stelen.
 • Zorgt ervoor dat speciaal dieetvoer wordt opgegeten door het juiste huisdier.
 • Werkt met de SureFlap RFID-penning (één penning inbegrepen).
 • Geschikt voor zowel blikvoer als droge brokjes.
 • Batterijlevensduur van 6 maanden (4 x C-batterijen, niet inbegrepen).
 • Kleurrijke bakjes en matjes apart verkrijgbaar.
 • Dankzij de afgesloten voerbak blijft het voer langer vers en kunnen er geen vliegen bij.
 • Ideaal voor huisdieren waarvan het gewicht in de gaten moet worden gehouden.
 • Compatibel met alle gangbare identificatiemicrochips en SureFlap RFID-penningen –  Compatibiliteitschecker

 De surefeed is te koop of te bestellen in de kliniek.

Ter kennismaking krijgt u er een gratis voerbak bij ( zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze assistentes.

 

orijen verkooppunten

Veel honden- en katteneigenaren voeren hun huisdier tegenwoordig BARF (“Biologically Appropriate Raw Food“). We horen hier enthousiaste verhalen over, maar zien helaas ook regelmatig problemen ervan bij honden. Voedselhygiëne en het consequent ontdooien van het rauwe vlees zijn hier erg belangrijk in. Ook kunnen de botdeeltjes in het voer obstipatie klachten geven.

Graag bieden we als praktijk een goed alternatief van BARF voeding, maar dan in brokvoer; namelijk Orijen honden- en kattenvoer.  We hebben wat informatie over deze voeding voor u op een rijtje gezet:

De voordelen:

 • Ingrediënten: 80% vlees, 20% groenten en fruit
 • Diervriendelijkheid: Bereid van een grote variëteit va scharrel pluimvee, eieren, uit het wild gevangen vis en rood vlees van het hele dier.
 • Koolhydraatarm: Beperking koolhydraten in voeding door gebruik groenten en fruit met weinig suikers. Geen tarwe, mais of rijst, maar kikkererwten, linzen, appels en peren

Alternatief voor BARF voeding:

 1. Ingrediënten tot 80 graden verhit, daardoor geen denaturatie eiwitten in de voeding. Goed alternatief voor barf (rauw vlees) voeding.
 2. Tijdens de bereiding wordt geen water toegevoegd aan het bereidingsproces. De verse ingrediënten zijn rijk aan vocht waarin ingrediënten langzaam worden bereid.
 3. Voor eigenaren die BARF voeding geven, maar dan voor op reis of indien vergeten zijn rauw vlees te ontdooien. Bevat GEEN GRANEN!

Belangrijk om te weten!

 • Houdbaarheid: na openen ivm versheid ingrediënten slechts 6 weken houdbaar.
 • Smaakgarantie op kleine verpakkingen van 400 gr en 2,7 kg. Lust uw huisdier het voer niet, dan kunt u de zak bij ons retourneren.

Vers vs gedroogd op de verpakking:
Het woord VERS wordt vaak misbruikt in de petfood industrie, een ingrediënt is VERS als het nooit bevroren is, nooit is blootgesteld aan hitte en volledig vrij is van conserveringsmiddelen. In feite is koeling de enige manier van “conserveren” toegestaan om een ingrediënt de classificatie VERS te mogen geven. Daarom zijn onze keukens uitgerust met reusachtige koelingen en rijden onze koelwagens dagelijks op en neer tussen onze toeleveranciers en onze keukens.

Meer lezen over Orijen honden- en kattenvoer? Kijk op: http://www.cpbenelux.nl/mobile/

http://www.cpbenelux.nl/mobile/index.php/verkooppunten/nederland/40-nederland/393-dierenkliniek-de-wetering

 

Ook nieuw: Alpha Spirit!

Naast de ORIJEN hebben we nu ook ALPHA SPIRIT kauwsticks voor KAT en HOND en compleet voer voor de HOND.

Ook ALPHA SPIRIT is een prima alternatief voor vers vlees voeding. Het bestaat voor uit 85% vers vlees/vis aangevuld met 15% gekiemde peulvruchten voor de benodigde vitaminen en mineralen in de meest natuurlijke vorm.
De kauwsticks zijn er voor de kat in 3 en voor de hond in 5 soorten.
Het hondenvoer is er in een vlees en een vis variant en verkrijgbaar in 1,5, 5,6 kg en(op bestelling) in 9,5 kg en verpakt in portie verpakkingen voor optimale versheid.
De verpakking is bovendien gemaakt van gerecyclede materialen en na gebruik ook weer volledig recyclebaar.