SPOED

Maayke Ruiter

Wetering-91

Ik ben Maayke Ruiter, mijn wieg stond in Yanbu, Saudi Arabië. Zoals uit mijn geboorteland wel is af te leiden, heb ik in mijn jonge jaren heel wat van de wereld mogen zien. Door al dat verhuis van mijn ouders mocht ik echter nooit mijn eigen hond of kat hebben, en ik denk dat daar mijn liefde voor al die kleine beesten is ontstaan. Gelukkig heb ik een kleine ondeugd uit het asiel mogen adopteren,  “Sieb”een rood poesje die me gezelschap houd.

In april 2007 ben ik afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Daarna ben ik werkzaam geweest in dierenklinieken in Schagen en Amsterdam. Sinds juni 2009 werk ik nu met veel plezier bij Dierenkliniek de Wetering.

In 2013 heb ik een certificaat behaald voor kattengeneeskunde van het ISFM (International society of Feline Medicine). De kennis die ik dat jaar heb opgedaan, kan ik nu dagelijks toepassen bij alle gezonde en zieke katjes in de praktijk. Verder geef ik samen met dierenarts Sjoerd van de Wardt met veel plezier les bij de Dierenambulance. We geven daar de cursus EHBO voor dieren deze is verplicht voor alle vrijwilligers van de Dierenambulance Amsterdam.

Tot ziens bij Dierenkliniek de Wetering!