SPOED

Maart: vaccineer uw konijn

Maart: vaccineer uw konijn

De lente staat weer voor de deur, en dan moeten alle konijntjes weer gevaccineerd worden.

In de afgelopen jaren hadden we bij dierenkliniek de Wetering altijd twee avond spreekuren waarin alle konijntjes samen bij ons mochten komen en gevaccineerd werden. Erg gezellig! Echter is er een nieuw virus ontdekt bij konijnen wat zeer besmettelijk is en zeer gevaarlijk. Dit is een variant van het reeds bekende VHS (Viraal Hemorrhagisch Syndroom) virus. Er is een nieuw vaccin tegen deze gevaarlijke nieuwe variant van het VHS virus (Filavac ®).

We willen absoluut geen risico lopen dat konijntjes elkaar besmetten tijdens het reguliere inloop konijnen spreekuur. Daarom zullen we dit jaar alleen vaccineren op afspraak. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat konijntjes niet tegelijkertijd komen en we steeds de spreekkamer goed kunnen ontsmetten.

In de maand maart betaald u géén consultkosten (€ 45) bij de vaccinatie van uw konijn. De vaccinatie tegen RHD en Myxomatose kost in maart €27,50 voor het 2e konijn kost de vaccinatie €22,50. Wij adviseren om uw konijn ook met het Filavac ® vaccin tegen de nieuwe variant van het VHS te vaccineren (VHD-2), deze 2 vaccinaties samen kosten €52,50, voor het 2e konijn €47,50.

Daarnaast krijgt u deze hele maand 10% korting op het Science Selective Konijnenvoer.

Alle konijnen die bij ons ingeschreven staan hebben een email ontvangen met een uitnodiging voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie.