SPOED

Maart: konijnen vaccineren

Maart: konijnen vaccineren

konijnDe lente staat weer voor de deur, en dan moeten alle konijntjes weer gevaccineerd worden.

In de afgelopen jaren hadden we bij dierenkliniek de Wetering altijd twee avondspreekuren waarin alle konijntjes samen bij ons mochten komen en gevaccineerd werden. Erg gezellig! Echter, er is een virus wat bij konijnen zeer besmettelijk en zeer gevaarlijk is. Dit is een variant van het reeds bekende VHS (Viraal Hemorrhagisch Syndroom) virus. Er is een vaccin tegen deze gevaarlijke variant van het VHS virus (Filavac ®).

We willen absoluut geen risico lopen dat konijntjes elkaar besmetten tijdens het reguliere inloop konijnen spreekuur. Daarom zullen we alleen vaccineren op afspraak. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat konijntjes niet tegelijkertijd komen en we steeds de spreekkamer goed kunnen ontsmetten.

In de maand maart betaald u géén consultkosten (€ 46,50) bij de vaccinatie van uw konijn. De vaccinatie tegen Filevac RHD2 en Myxomatose-RHD1 kost in maart €55,00.

Daarnaast krijgt u deze hele maand 10% korting op het Science Selective Konijnenvoer.

Alle konijnen die bij ons ingeschreven staan hebben een email ontvangen met een uitnodiging voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie.