SPOED

Animal Care Samos

In de zomer van 2011 is een van onze assistentes (Jacquelien Elema) op vakantie geweest naar Samos. Ze was erg geschrokken van de hoeveelheid zwerfdieren. Gezamenlijk is er in de praktijk besloten dit asiel financieel en met andere middelen te ondersteunen.

 

Haar verslag:

Vanuit de transfer vliegveld-appartement zagen we onderweg een bordje Animal Care aangegeven staan. Nieuwsgierig geworden wat Animal Care op Samos aan het probleem doet zijn we langsgegaan. Oorspronkelijk was er een “asiel” (lees: hutje naast de vuilnisbelt) en werd er voor elke hond die werd gebracht 10 euro gegeven, maar er werd totaal niet voor deze dieren gezorgd. Achter het hutje lag een massagraf aan honden en er liepen allemaal uitgemergelde dieren rond.

Het is toen overgenomen door Animal care en op dit moment wordt Animal care Samos gerund door een Nederlands echtpaar. Zij kwamen zelf een paar jaar geleden ook als toerist. Inmiddels is er een hoop verbeterd. Er zijn kennels gebouwd, beton gestort en er is een omheining geplaatst. In samenwerking met dierenartsen uit het buitenland worden er sterilisatie- en castratieprojecten opgezet en worden er nieuwe huisjes gezocht voor de dieren. Maar er is nog een hoop te doen! Tot voor kort was er zelfs geen elektriciteit en stromend water.

We hebben in de kliniek folders liggen en er staat een potje op de balie voor donaties. Eens in de zoveel tijd sturen we medicijnen, vlooienmiddelen, ontworming enz op. Animal care kan van alles gebruiken. U kunt op hun website hier meer over lezen.