SPOED

Co-assistenten in de kliniek

Co-assistenten in de kliniek

U kunt de komende tijd een nieuw gezicht bij ons in de kliniek aantreffen. Wij zijn 1 van de circa 10 klinieken in Nederland die co-assistenten opleiden in de praktijk. In de laatste fase van het 6e jaar moeten co-assistenten met studiepad Gezelschapsdieren een extern co-schap lopen in een eerstelijns kliniek.

Voor meer informatie over co-assistenten klik hier.

Graag stelt Martijn zich aan u voor:

co-assistentHoi allemaal!

Ik ben Martijn Houbrechts en ik heb het geluk om als 52ste co-assistent mijn externe stage te volgen bij Dierenkliniek de Wetering. Ik ben inmiddels 27 jaar en ondanks dat ik niet uit Amsterdam afkomstig ben, ligt mijn hart hier zeker wel. Dat maakt het dus extra leuk om de allerlaatste stage van mijn opleiding hier te mogen volgen! Ik ben opgegroeid met dieren van allerlei soorten en maten, maar op dit moment deel ik mijn woning met 2 ragdoll katten (Sienna & Luca).

Het afgelopen jaar heb ik bij verschillende praktijken een ‘kijkje achter de schermen’ kunnen nemen om al zoveel mogelijk ervaring op te doen. Eentje hiervan was een opvangcentrum voor straathonden en –katten in Thailand, waar ik me met name gefocust heb op het opdoen van chirurgische vaardigheden. Dat was een unieke ervaring, omdat er zowel op medisch als cultureel vlak anders met dieren wordt omgegaan dan hier in West Europa.

In mijn vrije uren spendeer ik het gros van mijn tijd aan vrienden, sporten, koken en reizen. En als het even kan, een combinatie van die dingen!

Van 29 januari tot en met 23 maart zal u me op verschillende plaatsen in de praktijk tegen het lijf kunnen lopen. Ik kijk er naar uit om zowel u als uw dier te mogen ontmoeten en te helpen!

Hartelijke groeten,

Martijn